Tiszavirágzás

Június végén a kérészek násztánca ejti ámulatba a szolnoki Tisza-parton sétálókat. Természetesen nem valódi virágról hanem egy különleges rovarfajról van szó - ami a kérészek népes csoportjának legnagyobb termetű európai képviselőihez kapcsolódó jelenség.


Mayfly Swarming On River Tisza Hungary Animaux Sauvages Animaux Mammiferes

Az idei első rajzásra június elsején a Rábán került sor majd következett a Fekete-Körös aztán június 11-én a Tisza is kivirágzott.

. A tiszavirág Palingenia longicauda a legnagyobb európai kérész egyedfejlődésük 3 évig tart. Csongrád Nagyréti Természetvédelmi Terület 806 ha terület a Tisza bal partján a Kőrös zugban helyezkedik el délről 10 km hosszan a Tisza keletről 5km hosszan a Körös. Ilyet is csak nagyritkán látni.

Fokozottan ellenőrzik a kérészek biztonságát a rendőrök tiszavirágzás azaz a kérészek tömeges rajzása násztánca idején. 17-18 óra körül. The blooming of the Tisza Tiszavirágzás one of the most spectacular natural phenomena in Hungary is about to happen in and near Szeged in the coming days.

A tiszavirágzás a Tisza déli szakaszairól indul és a folyásiránnyal szemben halad a folyón felfelé. Olyan mintha rovarszőnyeg borítaná ilyenkor esténként a Tisza felszínét amikor a kérészek három évnyi évszakban történt fejlődés után feljönnek a felszínre hogy azután néhány óra múlva. Május 22-én hungarikummá nyilvánították.

Igyekszünk a tiszavirágzás szempontjából legjobbnak ígérkező napokat kiválasztani és olyan helyszíneket javasolni melyeket. Között szokott megtörténni méghozzá a késő délutáni esti órákban. Also called Tisza blooming this is the hatching of Europes largest mayfly and attracts nature lovers and tourists from all over the country.

Évente csak egyszer virágzik a Tisza ekkor járják látványos násztáncukat a kérészek a folyó felett. A tiszavirágzás idejét napra pontosan ugyan nehéz meghatározni de annyi bizonyos hogy általában június 10. A nyár minden évben ezzel a csodás természeti jelenséggel indul.

A Dunán elkezdődött a 2021-es tiszavirágzás. A Tiszán kívül a Kőrösökön a Berettyón és a Rábán is láthatóak kérészek. A film közepén egy hím szubimágó vedlése látható.

Posted in Egyéb 1 Response. Published on 2018-06-14 by TiszaviragWpAdmin. öblítőcsatornában pár nappal a főág rajzása előtt.

Tavasszal a Tisza mikor kivirágzikTükre felett sok száz kérészlepke játszikDe egy sem él odáig míg olvasok százigTemető a Tisza mikor kivirágzik. A lárvák növekedése a hőmérséklettől nagymértékben függ befej. Három évnyi lárvaállapot után a tiszavirágok a felszínre jönnek és néhány órás csodás nászt.

A tiszavirágzás csodálatos látvány amely a nagyméretű kérészfaj életének utolsó és legfontosabb napjáról szól. A Duna-delta Egyesület mely egy videót is megosztott közösségi oldalán az idei tiszavirágzásról egy érdekes legendáról is ír a fajjal kapcsolatban. Üdvözöljük a tiszavirágzás honlapján.

A nemzeti érték fellelhetőségének helye. A Tiszai Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság folyamatosan gyűjti az adatokat arról hogy mikor várható a kérészek tömeges rajzása és természetvédelmi őrökkel a polgárőrség vízi. A tiszavirágzás csodálatos jelensége az alkonyati órákban 1800 és 2100 óra között zajlik.

Aki szeretné megcsodálni ezt a páratlan természeti jelenséget június közepétől végéig estefelé sétáljon el a Tisza-parti sétány Tisza Szálló alatti részére vagy a vár mögé. Aki szeretne részese lenni ennek a rendkívüli eseménynek bizony készenlétben kell állnia. Fodor László Tisza-tavon készített remek felvételeinek köszönhetően most mi is megcsodálhatjuk a látványos.

Azt is figyelembe kell venni hogy a kérészek rajzása nem számítható ki pontosan több mindentől függ. A tiszavirágzás egy semmi máshoz nem fogható különleges jelenség melyet hungaricummá is nyílvánítottak az elmúlt években. A nemzeti érték szakterületenkénti kategóriák szerinti besorolása.

The Giant Mayfly Palingenia longicauda. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az idei évben is folyamatosan figyelik a Tiszát hogy a legelső kérészek megjelenésétől tudjuk értesíteni Önöket. Elképesztő videón az idei tiszavirágzás.

Jártál már a Tiszavirágzás szobornál Szegeden. Rövid mintavideó a 2014-es tiszavirágzásról Szeged környékénGreenfish seÖkokikötő. Romániában a Duna-deltában megkezdődött a kérészek rajzása számolt be a Transindexro helyi hírforrások alapján.


Tiszaviragzas Tisza Alfold Hungary Heart Of Europe Hungary Outdoor


Jaguar Xj220 Owners Rejoice Bridgestone Is Developing A New Tire Just For You Carscoops Jaguar Xj220 Super Cars Classic Cars British


Long Tailed Mayflies Palingenia Longicauda Mate On The Surface Of The Tisza River Near Tiszainoka Hu Animal Society Image Of The Day Cool Pictures Of Nature


Pin On Pix


Tiszaviragzas Budapest Hungary Hungary Natural Landmarks


Orszagunk Egyik Egyedulallo Kincse A Tiszaviragzas Heart Of Europe Mayfly Photojournalism


Singapore Pictures From The Singapore River Singapore River Singapore Statue


Kozel Egymillio Keresz Water River Outdoor


Tiszavirag Es Tiszaviragzas Hungarikumok Gyujtemenye Magyar Ertektar Animals


Hortobagyi Nemzeti Park Tiszaviragzas Country Roads Country Road


Tiszaviragzas Tisza Alfold Delvidek Hungary A Tiszavirag A Keresz 8 12 Centimeter Hosszu Szinpompas Rovar Mely Picture Pictures Of The Week Hungary


Arboretumok Es Viragoskertek Magyarorszagon Tavaszi Kirandulashoz Arboretum Travel Destinations Country Roads


Tiszaviragzas A Tisza Tavon Animals Bird Insects


Tiszaviragzas Farkas Pal Alkotasa 1998 Szeged


Columbiarivertributaries Fish Fly Fishing River Fishing


Tiszaviragzas Literally The Blooming Of The Tisza Is Actually Nothing To Do With Flowers Or Even The River Tisza Tisz Budapest Hungary Nature Photography


Palingenia Longicauda Solvin Zankl Photography Animals Photography Long Tail


Mar Lathato A Tiszaviragzas Az Uj Hungarikum Kozel Es Tavol Utazas Lizard Insects


Ballet Dancer Statue And Budva Old Town In The Background Montenegro Dancer Statue Montenegro Budva

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel